Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Κολιέ από αμέθυστο




Ο αγαπημένος μου ημιπολύτιμος λίθος Αμέθυστος, είναι ένα είδος χαλαζία με στοιχεία σιδήρου, μαγγανίου και τιτανίου. Έχει σκληρότητα 7, δηλαδή μπορεί να χαράξει το γυαλί και δεν χαράζεται εύκολα ή θρυμματίζεται.
Η ονομασία Αμέθυστος προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθώ» επειδή οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως μπορεί να προστατέψει αυτός ο κρύσταλλος από την μέθη. Ο Πλίνιος υποστηρίζει πως πήρε αυτήν την ονομασία επειδή μοιάζει με το χρώμα του κρασιού.
Ο Αμέθυστος στην αρχαιότητα είχε πολύ μεγάλη αξία, η τιμή του ξεπερνούσε την τιμή του διαμαντιού. Η βασίλισσα Κλεοπάτρα είχε ένα δαχτυλίδι από αμέθυστο για φυλαχτό. Οι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν τον αμέθυστο μέσα στους τάφους των Φαραώ για προστασία. Στον Μεσαίωνα πίστευαν πως ο αμέθυστος προστατεύει τον κάτοχο από την μαγεία. Στην αρχαία Κίνα πίστευαν πως αν κάποιος είχε μαζί του αμέθυστο κατά την διάρκεια μιας δίκης, κέρδιζε την υπόθεση.
Ο αμέθυστος είναι λίθος των μυστών και διαθέτει την μεγαλύτερη πνευματική αξία από όλους τους κρυστάλλους. Προσφέρει ισχυρή προστασία, ισορροπία και αρμονία, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, βοηθά στον διαλογισμό. Καταπολεμά κάθε αρνητικό συναίσθημα.
Βοηθάει στην αϋπνία, σε διάφορες μολύνσεις δέρματος, όπως ακμή, έκζεμα. Τονώνει την παραγωγή ορμονών και δυναμώνει το ανοσοποιητικό. Προστατεύει από αρρώστιες αίματος, διαβήτη και αφροδίσια νοσήματα εξασφαλίζει αγνό είδος έρωτα, συζυγική πίστη, είναι το πετράδι της φιλίας. Ακόμα βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών αν φυτευτεί κάποιος αμέθυστος στο χώμα.
Ο αμέθυστος είναι πολύ ευεργετικός αν φοριέται σαν κολιέ γύρω από τον λαιμό ή την καρδιά.
Προσοχή να μην τον βλέπει αρκετή ώρα ο ήλιος γιατί ξεθωριάζει το χρώμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: